Memento Mori

Ik heb sinds kort een munt in mijn broekzak. Het is geen euro, geen twintig cent, geen tien cent, het is zelfs helemaal geen geld maar een token. Een visuele en fysieke reminder. Aan de ene kant van de munt staat ‘Memento Mori’ met daarbij de afbeelding van aan schedel. De andere kant van de munt bevat de tekst ‘You could leave life right now. Let that determine what you do and say and think.’ Samen met de afbeelding van een zandloper.

Verder lezen Memento Mori

Mag het wat kosten?

Negativiteit kost energie. Mensen hebben een bepaalde hoeveelheid aan mentale en fysieke energie die door verschillende zaken verbruikt kan worden. Er hoort een balans te zijn tussen zaken die ons energie kósten en zaken die ons energie géven. Ook in de gemeente van Jezus Christus. Het werk binnen de kerk heeft mooie kanten maar ook zeker minder mooie kanten. Kanten die energie geven en ons aanmoedigen om door te gaan, maar ook kanten die ons volledig leegzuigen.

Verder lezen Mag het wat kosten?

Wat is ons getuigenis?

Christen-zijn en kerk-zijn. Wat een akelige combinatie kan dat toch zijn. Ik weet niet of het aan ons ligt, maar er zitten zoveel kritische geesten in onze kringen. Zo vol met (voor)oordelen en kritische blikken, niets is goed genoeg, alles kan en moet beter. Of het nou het gezinsleven is, persoonlijke zaken of andere dingen, ze weten het altijd beter. Er is kritiek op elk onderdeel van het (christelijke) leven.

Verder lezen Wat is ons getuigenis?