Contact in lockdown (Column week 17)

Waar de winkels in Nederland langzaam weer opengaan is hier alles nog dicht en duurt de lockdown voort. Het is niet anders. Gelukkig verandert het niets aan het heerlijke weer. Vrijwel elke dag kunnen we hier buiten zitten en genieten we van een heerlijk bakje koffie, de kinderen spelen ondertussen op het plein. In de loop van de middag maken we een lange wandeling naar een meertje met zwanen (ze broeden!) en gooien we wat brood naar ze toe. Er zitten vaak ook een aantal schildpadjes op een boomstam aan het zonnebaden. Zij hebben blijkbaar geen last van een zogeheten lockdown en nemen elke dag zoals die komt. Tenslotte kunnen zij zich op elk gewenst moment terugtrekken in hun schild. 

Verder lezen Contact in lockdown (Column week 17)

Koning angst (Column week 13)

We hebben een nieuwe koning. Koning Angst. De machtsovername was heel subtiel, maar nu zit hij toch echt op de troon en hij trekt de teugels strak aan. Ook Londen is ten prooi gevallen als het epicentrum van de besmettingen in Engeland. Vanaf afgelopen maandagavond zitten we officieel in een lockdown. De besluiten van de overheid zijn goed, maar ze gieten olie op het angstvuur dat in veel mensen is ontstoken.

Verder lezen Koning angst (Column week 13)

Regen (column week 9)

Het regent in Londen. Wellicht verbaast dit jullie niet. Toen het duidelijk was dat we naar Londen gingen verhuizen, was een veel gehoorde reactie: ,,Neem je paraplu mee!” Blijkbaar is het zo dat Engeland synoniem is met regen. Echter, een paar weken geleden zeiden we nog tegen elkaar dat het weer hier beter was dan in Nederland. Voor ons gevoel regent het minder in Londen en schijnt de zon meer. Ja, echt! Hadden we het maar niet gezegd. Sindsdien regent het iedere dag en er lijkt nog geen verandering in te komen. Maar goed, de feiten liegen niet en die vertellen ons dat het in Londen gemiddeld 106 dagen per jaar regent en in Nederland 217.

Verder lezen Regen (column week 9)

Weer aan de studie! (column week 5)

De twee weken op Urk zijn omgevlogen. Het was goed en fijn om (bijna) iedereen weer te zien en te spreken. Maar het was ook goed en fijn om weer huiswaarts te keren. We hadden wel echt het gevoel dat weer ’thuis’ kwamen. De week erna had ik nog vrij maar Levi mocht op dinsdag al naar school toe en wonder boven wonder: hij had er zin in! Het verwondert ons nog steeds hoe snel kinderen de taal oppakken en onder de knie krijgen. Als we thuis een poosje Engels praten geven ze gewoon antwoord. Ze verstaan het dus gewoon!

Verder lezen Weer aan de studie! (column week 5)

Reis naar Nederland (column kersteditie)

Kerst staat voor de deur. Een bijzondere periode in het jaar. Winkels zijn versierd met talloze lichtjes, nepsneeuw en prachtig versierde kerstbomen. Loop op een avond door een winkelstraat en de kerstsfeer komt op je af. Chocolademelk, kerstkransjes, lekker eten met familie en vrienden, gezellige avonden bij de houtkachel, kerkdiensten en natuurlijk het lezen van deze kersteditie van Het Urkerland; het hoort er allemaal bij.

Verder lezen Reis naar Nederland (column kersteditie)

Jarig in Engeland (column week 49)

De eerste verjaardagen in Engeland zijn een feit. Levi is 6 geworden en Annemaria is 1 jaar geworden. Het was wel wat vreemd om het zonder familie te vieren. De week ervoor kwamen er verschillende pakketjes binnen vanuit Nederland voor de jarigen. Uiteraard werd er op de dagen zelf even ‘gevideobeld’. Toch zat de kamer vol met volwassenen en kinderen. Vriendjes waren uitgenodigd en uiteraard was de familie Weerstand ook van de partij.

Verder lezen Jarig in Engeland (column week 49)

Een ‘pulled elbow’ (Column week 41)

Het is alweer 7 weken geleden dat we verhuist zijn naar het drukke Londen. Regelmatig zeggen we tegen elkaar: “Besef je eigenlijk wel dat je in Londen woont en niet meer op Urk?”. Vooral als we met de auto ergens naar toe rijden over drukke wegen. Een afstand van 3 mijl (een krappe 5 kilometer) kost hier met gemak 30 minuten. En dan maar zeggen dat alles vlakbij is. Het is een aparte gewaarwording dat je niet meer even snel een rondje over de haven kunt doen. Of even bij je moeder kunt binnenwippen. Of we ‘anwinnug’ zijn? Nee, niet echt. Maar dat komt vooral doordat het behoorlijk druk is. We hebben (nog) geen tijd om anwinnug te zijn.

Verder lezen Een ‘pulled elbow’ (Column week 41)