Of we ons hier nog vermaken? (Column week 21)

Of we ons hier nog vermaken? Jawel hoor. Het is bij vlagen wat saai en eentonig, maar als dat het enigste is hoeven we ons (nog) geen zorgen te maken.

We stonden heel even in de verleiding om voor 1 of 2 maanden terug te komen naar Urk. Waar in Nederland de regels langzaamaan worden versoepelt duurt de lockdown hier nog voort. Al het huiswerk van de kinderen gaat nog steeds via internet en ook mijn lessen kan ik gewoon online volgen. Uiteindelijk hebben we gekozen om te blijven met als grootste reden dat we hier de bibliotheek van de school tot onze beschikking hebben. En dat is toch best wel handig met alle deadlines die gehaald moeten worden de komende twee maanden. Zelf heb ik een mooi hoekje in de bibliotheek gereserveerd waar ik mijn spullen mag laten liggen. 

De kinderen moeten thuis blijven. Vorige week kregen ze een doos toegestuurd vanuit Nederland. Daarin zat een stapel met Donald Duck’s en een hele rij met Pietje Puk cassette bandjes. Ja, je leest het goed. Cassette bandjes. Voor ons nostalgie, voor de kinderen totaal onbekend. We kunnen immers alles via Youtube opzoeken en dan streamen naar de bluetooth speaker? Ja, dat kan, maar nu even niet.

We hebben nu namelijk een oudere draagbare radio met een cassette recorder. Bandje erin, terugspoelen, stoppen en afspelen maar. Als de ene kant af is moet het bandje omgedraaid worden. Prachtig! De schermen hebben we even uitgeschakeld (buiten al het schoolwerk om) waardoor we ook in een digitale lockdown zitten. Het bevalt erg goed. Ze lezen nu boekjes, luisteren naar verhalen, bouwen de meest leuke dingen met wat magneten en spelen geregeld een uurtje buiten. Op zaterdagavond hebben we dan opblijf-avond waarop we samen een film kijken. Uiteraard met wat lekkers. En genieten dat ze doen! Op maandag begint het aftellen al…

Wij vermaken ons hier wel!


Elke maand mag ik een column schrijven in ‘Het Urkerland’, de plaatselijke krant van Urk. De columns gaan over het leven van ons gezin in Londen. 
Bekijk hier alle columns.