Jarig in Engeland (column week 49)

De eerste verjaardagen in Engeland zijn een feit. Levi is 6 geworden en Annemaria is 1 jaar geworden. Het was wel wat vreemd om het zonder familie te vieren. De week ervoor kwamen er verschillende pakketjes binnen vanuit Nederland voor de jarigen. Uiteraard werd er op de dagen zelf even ‘gevideobeld’. Toch zat de kamer vol met volwassenen en kinderen. Vriendjes waren uitgenodigd en uiteraard was de familie Weerstand ook van de partij.

Ons eerste officiële bezoek vanuit Nederland is ook een feit. Twee weken geleden kwam er eerst een ‘moat’ over. We zijn Londen ingetrokken en bezochten de grootste bezienswaardigheden. Op de dag voor dit schrijven (vroeg op de zaterdagochtend) is er net een aanslag gepleegd op de London Bridge. De brug waar wij een week daarvoor nog rustig overheen wandelden was nu plaats delict, net als 2 jaar geleden. We liepen daarna over de Borough Market en ik vertelde nog dat hier 2 jaar geleden ook een aanslag was gepleegd nadat er een bus op mensen was ingereden op de London Bridge. Apart om te beseffen als je daar loopt.

Na het bezoek van mijn moat zijn mijn schoonmoeder en schoonzus op bezoek geweest. Toen pas merkten we dat de kinderen ze toch wel hadden gemist. De armen gingen eromheen! Toen we ze op donderdag op het vliegveld af hadden gezet konden we gelijk twee andere vrienden met hun dochtertje oppikken. Elisabeth vond het fantastisch dat er een vriendinnetje van haar naar Engeland kwam. Maar ook aan dit bezoek kwam een eind en voordat we het beseften reden we alweer naar het vliegveld en moesten we afscheid nemen.

Op vrijdag 20 December gaan we met de auto richting Urk. We rijden eerst naar Dover en daar pakken we de boot richting Duinkerken. Daarna is het nog zo’n 3,5 uur rijden naar de Bult. We zien er naar uit om weer even terug te zijn!


Elke maand mag ik een column schrijven in ‘Het Urkerland’, de plaatselijke krant van Urk. De columns gaan over het leven van ons gezin in Londen. 
Bekijk hier alle columns.