Gesetteld in Londen – (Column week 37)

Het is alweer meer dan 3 weken geleden dat we verhuist zijn naar Londen. De tijd vliegt voorbij. Inmiddels is ons huisje op orde, kunnen we onze weg in de buurt vinden en leren we steeds meer mensen kennen.

Doordat er veel zaken geregeld moeten worden en omdat alles in het Engels moet gebeuren zijn we ’s avonds redelijk afgedraaid. Het is behoorlijk intensief om alles in een andere taal te doen. Daar komt het leren van het Griekse en Hebreeuwse alfabet nog bij. Op een dag zijn we dus bezig met 5 talen. Ja, je leest het goed, 5 talen. Want thuis praten we natuurlijk plat ‘Urrekers’. Die toren in Babel heeft wat teweeggebracht. Aan de andere kant laat het iets zien van de grootheid van God, immers Hij verstaat alle talen.

In de afgelopen weken heb ik een Braziliaans gezin weggebracht naar Heathrow, zijn we bevriend geworden met een Portugees stel, hebben we kennis gemaakt met een gezin uit Italië, heeft er een Fransman bij ons gegeten en heb ik een Canadees uit Hackney opgehaald. Daarnaast is er nog een gezin uit Wales aangekomen en komen langzaamaan andere studenten terug van de zomervakantie. Het is een bont gezelschap waar we tot op heden erg van genieten. Verschillende mensen met allerlei achtergronden maar met hetzelfde verlangen om toegerust te worden.

De kinderen hebben het ook naar hun zin. De scholen zijn hier vorige week woensdag begonnen. Levi (5) krijgt deze week te horen of hij toegelaten is op de primary school. Elisabeth (3) blijft thuis bij Martina en kan heerlijk spelen met de buurmeisjes en Annemaria (10 maanden) eet, slaapt en is vrolijk. Het is leuk om te zien hoe de kinderen het Engels oppakken. Levi komt regelmatig binnenrennen en al hijgend vraagt hij dan: “Va, wat is ‘iets lekkers’ op z’n Engels?”.

Tot nu toe zijn het 3 weken geweest waarin we veel hebben meegemaakt. Volgende week maandag begint de studie en mogen we volop aan de bak. We zien uit naar wat de komende tijd gaat brengen!


Elke maand mag ik een column schrijven in ‘Het Urkerland’, de plaatselijke krant van Urk. De columns gaan over het leven van ons gezin in Londen.